Nieuws

Geen verplaatsing naar notaris meer nodig voor tekenen van notariële akten!

10 April 2020

Het tekenen van een koopakte, een schenkingsakte of een andere notariële akte kan binnenkort vanop afstand. Dankzij een digitale volmacht zal een vertrouwenspersoon of notariële medewerker de akte kunnen ondertekenen in de plaats van de burger, zodat die laatste zich niet meer naar een notariskantoor moet verplaatsen.

Lees meer

Meer tijd voor opmaken van EPC'S

06 April 2020

Wie een woning wil verkopen of verhuren, krijgt enkele maanden uitstel voor de opmaak van een energieprestatiecertificaat (EPC). Dat heeft de Vlaamse regering afgelopen vrijdag beslist. Tot en met 17 januari 2021 moet het EPC pas aanwezig zijn op het moment dat de authentieke akte wordt verleden.

Lees meer

Hoeveel bedenktijd heb je bij de aankoop van een huis?

18 Juli 2019

Instant gek van een huis, je doet een bod, maar dan begin je te twijfelen … Hang je nu vast, of zijn er nog mogelijkheden om je te bedenken? Hoe zit het eigenlijk met de bedenktijd bij de aankoop van een huis? Is op je beslissing terugkomen een optie?

Lees meer

Hoe kies je jouw vastgoedexpert?

17 Juli 2019

Wie zijn woning wil verkopen, doet daarvoor steeds vaker een beroep op een professionele vastgoedmakelaar (73 procent in 2018). Maar hoe kies je nu de makelaar die het best bij jouw project past? Enkele tips.

Lees meer

Belgische langetermijnrente voor het eerst in de geschiedenis onder nul

04 Juli 2019

De Belgische langetermijnrente is woensdagochtend, voor het eerst in de geschiedenis, negatief. Iets voor 9 uur stond de Belgische rente op tien jaar op -0,026 procent. Ook in Duitsland, Frankrijk, Finland, Nederland en Oostenrijk is de langetermijnrente negatief, zegt persagentschap Bloomberg.

Lees meer

Nieuw vanaf 2020: EPC voor kleine niet-residentiële gebouwen

21 Juni 2019

Naast het EPC gemene delen wordt vanaf 2020 een tweede nieuw energieprestatiecertificaat ingevoerd: het EPC voor kleine niet-residentiële gebouwen.

Lees meer

Jouw woning ook verkopen/verhuren? Contacteer ons