Nieuws

Wat als uw nieuw huis afbrandt vlak na het tekenen van het compromis?

07 Januari 2021

Wie een nieuwe woonst koopt, wil natuurlijk onmiddellijk zo goed mogelijk verzekerd zijn. Maar vanaf wanneer moet dat juist? Wat met de maximaal vier maanden tussen het compromis en het verlijden van de notariële akte bijvoorbeeld? Spaargids.be bekijkt wat de regels zijn om ook in die periode in orde te zijn met de verzekeringen.

Lees meer

Fiscus gaat 150.000 Belgen met vastgoed in buitenland op zelfde manier belasten als eigenaars in eigen land

03 December 2020

Zowat 150.000 Belgen die vastgoed in het buitenland bezitten, gaan daar in de toekomst allicht minder belasting op moeten betalen. Waar die nu berekend wordt op basis van de huurwaarde, zal dat - net als vastgoed in België - gebeuren op basis van het kadastraal inkomen.

Lees meer

Verhuurders kunnen in 2021 gratis conformiteitsattest aanvragen, vanaf 2022 verplicht en betalend

30 November 2020

De gemeente Denderleeuw voert vanaf 2022 het verplichte conformiteitsattest in. Dat geeft aan dat de kwaliteit van een woning in orde is. Inwoners van Denderleeuw kunnen het attest in 2021 gratis aanvragen.

Lees meer

Geen extra belasting voor verhuurders van vastgoed

26 November 2020

De fiscaliteit rond huurwoningen zal niet veranderen nadat België een Europese veroordeling opliep. Dat zei minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V). Het politieke heilig huisje wint het van wat kenners noemden.

Lees meer

Nieuwe tool laat eigenaars zelfs EPC-waarde van woning meten

18 November 2020

Het Vlaams Energieagentschap lanceert ‘Test-uw-EPC’, een instrument waarmee mensen eenvoudig kunnen nagaan hoe energiezuinig hun woning is. Het energielabel EPC wint steeds meer aan belang.

Lees meer

"Vastgoedprijzen dit jaar met 5 procent gestegen"

14 November 2020

Dankzij een veel sterkere groei van de vastgoedprijzen na de lockdown verwacht ING dat voor heel 2020 de vastgoedprijzen met 5 procent zullen stijgen. Voor volgend jaar verwachten de economen van de bank een afkoeling, maar met nog steeds een hoog groeicijfer van 3 procent.

Lees meer

Europa beboet België omdat het huurinkomsten ongelijk belast

12 November 2020

Het Europees Hof heeft België veroordeeld tot een boete van 2 miljoen euro en een dwangsom van 7.500 euro per dag voor de manier waarop huurinkomsten worden belast. Dat blijkt uit een arrest van dat hof. Minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V) laat in een reactie weten dat hij een oplossing de komende weken wil voorleggen aan de minister

Lees meer

Aantal vastgoedtransacties fors gedaald in oktober, ondanks herstel in zomermaanden

07 November 2020

In de maand oktober kende het aantal vastgoedtransacties in ons land een forse terugval (-18,8 procent) tegenover dezelfde maand een jaar eerder. Ondanks de inhaalbeweging tijdens de zomermaanden, ligt de vastgoedactiviteit nog steeds lager dan in 2019. Dat meldt beroepsorganisatie notaris.be zaterdag.

Lees meer

Jouw woning ook verkopen/verhuren? Contacteer ons