Nieuws

Hoeveel bedenktijd heb je bij de aankoop van een huis?

18 Juli 2019

Instant gek van een huis, je doet een bod, maar dan begin je te twijfelen … Hang je nu vast, of zijn er nog mogelijkheden om je te bedenken? Hoe zit het eigenlijk met de bedenktijd bij de aankoop van een huis? Is op je beslissing terugkomen een optie?

Lees meer

Hoe kies je jouw vastgoedexpert?

17 Juli 2019

Wie zijn woning wil verkopen, doet daarvoor steeds vaker een beroep op een professionele vastgoedmakelaar (73 procent in 2018). Maar hoe kies je nu de makelaar die het best bij jouw project past? Enkele tips.

Lees meer

Belgische langetermijnrente voor het eerst in de geschiedenis onder nul

04 Juli 2019

De Belgische langetermijnrente is woensdagochtend, voor het eerst in de geschiedenis, negatief. Iets voor 9 uur stond de Belgische rente op tien jaar op -0,026 procent. Ook in Duitsland, Frankrijk, Finland, Nederland en Oostenrijk is de langetermijnrente negatief, zegt persagentschap Bloomberg.

Lees meer

Nieuw vanaf 2020: EPC voor kleine niet-residentiële gebouwen

21 Juni 2019

Naast het EPC gemene delen wordt vanaf 2020 een tweede nieuw energieprestatiecertificaat ingevoerd: het EPC voor kleine niet-residentiële gebouwen.

Lees meer

Voorstel Vlaams Bouwmeester: “Gunstige Mobiscore = groter fiscaal voordeel”

20 Juni 2019

Nieuwe Mobiscore mag volgens Leo Van Broeck niet vrijblijvend blijven, maar minister veegt voorstel meteen van tafel

Lees meer

Mobiliteitsscore, energiescore, maar wat bepaalt de waarde van een huis nu echt?

19 Juni 2019

Mobiliteitsscore, energiescore, maar wat bepaalt de waarde van een huis nu echt?

Lees meer

Rente historisch laag: ideaal moment om een huis te kopen?

12 Juni 2019

De tarieven voor een woonkrediet blijven historisch laag. De gemiddelde vaste rente op twintig jaar bedraagt nu 1,73%. Het ideale moment om een woning te kopen, zo oordeelt de Belg. Maar is dat wel altijd het geval?

Lees meer

Stedenbouwkundige inlichtingen Brussel: nieuwe publiciteitsregels uitgesteld tot 1 september

12 April 2019

Belangrijk om te weten voor vastgoedmakelaars die actief zijn in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest: de mogelijkheid om te starten met de publiciteit voor een onroerend goed ondanks het ontbreken van stedenbouwkundige informatie na een wachttijd van 30 dagen, zal pas toegestaan zijn vanaf 1 september 2019.

Lees meer

Asbestinventarisattest in aantoch

29 Maart 2019

Het decreet dat de invoering van een asbestinventarisattest regelt is afgelopen woensdag goedgekeurd in het Vlaams Parlement. Wie een woning verkoopt die voor 2001 werd gebouwd, zal in de toekomst over een dergelijk attest moeten beschikken.

Lees meer

Lenen opnieuw goedkoper

23 Maart 2019

Wie een huis of appartement wil kopen, kan de komende weken spotgoedkoop lenen. De langetermijnrente, die de tarieven voor hypothecaire kredieten bepaalt, heeft gisteren een serieuze klap gekregen. Beleggers vrezen voor een krimp van de economie.

Lees meer

Jouw woning ook verkopen/verhuren? Contacteer ons