Nieuws

Stedenbouwkundige inlichtingen Brussel: nieuwe publiciteitsregels uitgesteld tot 1 september

12 April 2019

Belangrijk om te weten voor vastgoedmakelaars die actief zijn in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest: de mogelijkheid om te starten met de publiciteit voor een onroerend goed ondanks het ontbreken van stedenbouwkundige informatie na een wachttijd van 30 dagen, zal pas toegestaan zijn vanaf 1 september 2019.

Lees meer

Asbestinventarisattest in aantoch

29 Maart 2019

Het decreet dat de invoering van een asbestinventarisattest regelt is afgelopen woensdag goedgekeurd in het Vlaams Parlement. Wie een woning verkoopt die voor 2001 werd gebouwd, zal in de toekomst over een dergelijk attest moeten beschikken.

Lees meer

Lenen opnieuw goedkoper

23 Maart 2019

Wie een huis of appartement wil kopen, kan de komende weken spotgoedkoop lenen. De langetermijnrente, die de tarieven voor hypothecaire kredieten bepaalt, heeft gisteren een serieuze klap gekregen. Beleggers vrezen voor een krimp van de economie.

Lees meer

Zo kunnen meer mensen een eigen huis kopen

08 Juni 2018

Bijna de helft van Vlaamse woningen krijgt korting op registratierechten. Vroeger kwam amper 20% van de huizen en flats in aanmerking voor het klein beschrijf van 5%. Nu betalen kopers in 45% van de gevallen zelfs minder dan 5%. Minister Bart Tommelein (Open VLD).

Lees meer

Publi-reportage immo DAVID - Klakson 7 juni 2018

07 Juni 2018

Maatwerk, daar staan we voor! Sinds 2004 is immo DAVID een gevestigde waarde in vastgoed op de markt te Zellik. Met deze jarenlange ervaring en kennis van zaken zijn zij actief in Groot Asse, het Pajottenland en de Brusselse Noord-West rand. Anno 2018 zetten ze volop in op de verdere professionalisering van hun dienstverlening.

Lees meer

Publi-reportage immo DAVID - De Zondag 03/06/2018

04 Juni 2018

Een pand op maat van uw leven! immo DAVID is sinds 2004 actief in Groot Asse, het Pajottenland en de Brusselse Noord-West rand. Ze zijn intussen een gevestigde waarde, met sterke lokale verankering, voor wie u, als klant, van A tot Z centraal staat.

Lees meer

Bij de notaris zijn er nog duizenden wachtende voor u

29 Mei 2018

Vanaf 1 iuni kan de koopwoede op de vastgoedmarkt weer losbarsten. Het standaardtarief voor de registratierechten voor de aankoop van een woning gaat dan van 10 naar 7 procent. De notarissen zetten zich schrap voor een stormloop op hun kantoren. Er liggen duizenden overeenkomsten te wachten."

Lees meer

Huis kopen kan binnenkort via e-mail

29 Maart 2018

Voortaan zal ook een e-mail gelden als bewijs voor de aankoop van een huis. Dat zal de federale regering morgen beslissen op de ministerraad, op vraag van minister van Digitale Agenda Alexander De Croo (Open VLD). De notarissen zijn alleszins al fan.

Lees meer

Wonen in 2018: het einde van de 'woning voor het leven'

16 Maart 2018

Een grootschalige enquĂȘte van het magazine Ik ga Bouwen & Renoveren stelt enkele opmerkelijke contradicties vast over de woonmarkt in 2018. De tendens naar kleiner en dichter bij elkaar wonen zet zich duidelijk verder.

Lees meer

Optimistische Belgen bijzonder actief op de woningmarkt

16 Maart 2018

Volgens de notarissen was 2017 was het drukste jaar ooit op de Belgische woningmarkt. De gemiddelde prijs van woningen klom het voorbije jaar met 2,5 procent.

Lees meer

Jouw woning ook verkopen/verhuren? Contacteer ons