Nieuws

Nieuwe tool laat eigenaars zelfs EPC-waarde van woning meten

18 November 2020

Het Vlaams Energieagentschap lanceert ‘Test-uw-EPC’, een instrument waarmee mensen eenvoudig kunnen nagaan hoe energiezuinig hun woning is. Het energielabel EPC wint steeds meer aan belang.

Lees meer

"Vastgoedprijzen dit jaar met 5 procent gestegen"

14 November 2020

Dankzij een veel sterkere groei van de vastgoedprijzen na de lockdown verwacht ING dat voor heel 2020 de vastgoedprijzen met 5 procent zullen stijgen. Voor volgend jaar verwachten de economen van de bank een afkoeling, maar met nog steeds een hoog groeicijfer van 3 procent.

Lees meer

Europa beboet België omdat het huurinkomsten ongelijk belast

12 November 2020

Het Europees Hof heeft België veroordeeld tot een boete van 2 miljoen euro en een dwangsom van 7.500 euro per dag voor de manier waarop huurinkomsten worden belast. Dat blijkt uit een arrest van dat hof. Minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V) laat in een reactie weten dat hij een oplossing de komende weken wil voorleggen aan de minister

Lees meer

Aantal vastgoedtransacties fors gedaald in oktober, ondanks herstel in zomermaanden

07 November 2020

In de maand oktober kende het aantal vastgoedtransacties in ons land een forse terugval (-18,8 procent) tegenover dezelfde maand een jaar eerder. Ondanks de inhaalbeweging tijdens de zomermaanden, ligt de vastgoedactiviteit nog steeds lager dan in 2019. Dat meldt beroepsorganisatie notaris.be zaterdag.

Lees meer

Geen verplaatsing naar notaris meer nodig voor tekenen van notariële akten!

10 April 2020

Het tekenen van een koopakte, een schenkingsakte of een andere notariële akte kan binnenkort vanop afstand. Dankzij een digitale volmacht zal een vertrouwenspersoon of notariële medewerker de akte kunnen ondertekenen in de plaats van de burger, zodat die laatste zich niet meer naar een notariskantoor moet verplaatsen.

Lees meer

Meer tijd voor opmaken van EPC'S

06 April 2020

Wie een woning wil verkopen of verhuren, krijgt enkele maanden uitstel voor de opmaak van een energieprestatiecertificaat (EPC). Dat heeft de Vlaamse regering afgelopen vrijdag beslist. Tot en met 17 januari 2021 moet het EPC pas aanwezig zijn op het moment dat de authentieke akte wordt verleden.

Lees meer

Hoeveel bedenktijd heb je bij de aankoop van een huis?

18 Juli 2019

Instant gek van een huis, je doet een bod, maar dan begin je te twijfelen … Hang je nu vast, of zijn er nog mogelijkheden om je te bedenken? Hoe zit het eigenlijk met de bedenktijd bij de aankoop van een huis? Is op je beslissing terugkomen een optie?

Lees meer

Hoe kies je jouw vastgoedexpert?

17 Juli 2019

Wie zijn woning wil verkopen, doet daarvoor steeds vaker een beroep op een professionele vastgoedmakelaar (73 procent in 2018). Maar hoe kies je nu de makelaar die het best bij jouw project past? Enkele tips.

Lees meer

Jouw woning ook verkopen/verhuren? Contacteer ons