Nieuws

Vijf tips om een zo goedkoop mogelijke woonlening te bekomen

01 Februari 2021

Vreemde tijden voor wie vandaag een woning wil kopen: de prijzen van vastgoed swingen de pan uit, maar de rente op hypothecaire kredieten staat al een tijd historisch laag. Is het dan niet meer de moeite om met de banken te onderhandelen over het tarief van uw woonlening?

Lees meer

Vastgoed kopen in 2021: komt de marktcorrectie er dan toch eindelijk aan?

22 Januari 2021

Als u de afgelopen jaren een huis of appartement kocht (of dat wou doen), dan weet u dat de vastgoedprijzen al een tijdje in stijgende lijn zitten. De coronacrisis heeft daar ook niets aan veranderd: in 2020 betaalde u gemiddeld 5,7% meer voor een woning en 6,8% meer voor een appartement dan in 2019.

Lees meer

Kopen of wachten? Dit effect heeft corona op de prijs van huizen

14 Januari 2021

Met een absolute recordzomer voor het vastgoed en verkopen die ver boven de vraagprijs liggen, lijkt het bijna onmogelijk om in alle rust op zoek te gaan naar je droomwoning. Toch laat je je best niet onder druk zetten. Met deze tips van bouwsite Livios behoed je jezelf voor een miskoop.

Lees meer

Wat als uw nieuw huis afbrandt vlak na het tekenen van het compromis?

07 Januari 2021

Wie een nieuwe woonst koopt, wil natuurlijk onmiddellijk zo goed mogelijk verzekerd zijn. Maar vanaf wanneer moet dat juist? Wat met de maximaal vier maanden tussen het compromis en het verlijden van de notariƫle akte bijvoorbeeld? Spaargids.be bekijkt wat de regels zijn om ook in die periode in orde te zijn met de verzekeringen.

Lees meer

Jouw woning ook verkopen/verhuren? Contacteer ons